Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

O.F.A.K. Festival

Bila je pomlad 2009, ko se je prvič porodila ideja o festivalu v našem malem zaspanem mestu. Takratni odbor Kluba ormoških študentov ter zaposleni v Mladinskem centru Ormož so po tej ideji, ki se je takrat zdela še nedosegljiva, hitro pričeli delati v smer, da bi festival zaživel že tisto poletje. Na začetku se je zataknilo že pri imenu… kako poimenovati festival? Potrebovali smo nekaj vpadljivega, nenavadnega in hitro zapomnljivega… in tako je nastalo ime iz Festivala klubov, do Festivala aktivnih klubov, do končnega imena »Ormoški festival aktivnih klubov« s posrečeno kratico O.F.A.K..

In takrat se je začelo… trdo delo, stres, živčnost, dovoljenja, bandi in tako naprej, do vseh potrebnih stvari, ki so omogočile, da smo konec avgusta 2009 pripravili nepozaben festival, ki je verjetno ostal v spominu vseh. Z raznimi delavnicami, stand up komedijo, koktejl zabavo, turnirjem v odbojki ter zaključnim koncertom skupine Elvis Jackson smo začetno letvico postavili precej visoko.

Leta 2011 se je festivalu O.F.A.K. pridružil še festival ŠTUNF, ki smo ga dobili v organizacijo na podlagi razpisa Zveze ŠKIS, kar je pomenilo še več dodatnih delavnic, natečajev itd., prispevek pa je posnela tudi nacionalna televizija, ki je o našem festivalu poročala v oddaji Poletna scena in s tem glas o našem festivalu ponesla v celo Slovenijo.

Posebnost festivala je tudi O.F.A.K.AFANA, kjer obiskovalcem v času festivala nudimo odlično kavo, na najlepši terasi v mestu- malem grajskem dvorišču.

Namen festivala O.F.A.K. je predvsem ta, da ob zaključku poletja mladim (in mladim po srcu) ponudimo kvalitetne glasbene, kulturne in športne vsebine, tako da jim na koncu poletja preostane le, da sebi in drugim rečejo: »O FAK, kako zakon poletje!!«

O.F.A.K. - Ormoški festival aktivnih klubov.